Heerlijk Drenthe Arrangement

Ontdek Drenthe op haar mooist!

Heerlijk Drenthe Arrangement

Ontdek Drenthe op haar mooist!
Hotel Koloniën van Weldadigheid | Hotel Frederiksoord

 

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid
Totaal Arrangement

Zes dagen – vijf nachten

Ontdek het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid [UNESCO Werelderfgoed] in het decor van drie prachtige Nationale Parken. Frederiksoord is de perfecte uitvalsbasis om al dit moois te zien en te beleven. Hoogtepunten: een bezoek aan Giethoorn en de Weerribben-Wieden, de hunebedden in Havelte, gevangenisdorp Veenhuizen en het Dwingelderveld. Uiteraard mag een ontdekkingstocht in de Koloniën van Weldadigheid niet ontbreken tijdens het verblijf. We wijzen u graag de weg en tippen u de mooiste plekjes. Van harte welkom!

Inbegrepen

  • – Vijf overnachtingen in tweepersoonskamer (incheck op woensdag en uitcheck op maandag)
  • – Vijf keer een 3-gangen diner
  • – Vijf maal een uitgebreid ontbijtbuffet
  • – Entree museum ‘De Proefkolonie’ in Frederiksoord én het Gevangenismuseum in Veenhuizen
  • – Diverse fiets- en wandelroutes in het fantastische gebied
  • – Gratis WiFi
  • – Gratis parkeren

Suggesties

Dag 1 – Ontdek de Vrije Koloniën van Weldadigheid [UNESCO Werelderfgoed]. Bezoek museum De Proefkolonie, wandel langs de talrijke monumenten of door het Sterrebos. Fiets het Weldadig Rondje en kom langs alle highlights in het unieke gebied.

Dag 2 – Beleef magisch Giethoorn en maak een rondvaart door het Venetië van het Noorden of huur zelf een bootje. Bezoek ’t Olde Maat Uus en kom alles te weten of de historie van het ‘beroemde’ dorp, breng een bezoekje aan ‘De Fanfare’ (bekend van de film met in de hoofdrol Albert Mol) en flaneer over de vele bruggetjes. Een belevenis!

Dag 3 – Op de fiets naar het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. U ervaart hier de natuur van heel dichtbij. Een groot groen doolhof!

Dag 4 – Ontdek de onvrije kolonie Veenhuizen en neem een kijkje in het Gevangenismuseum. Het museum vertelt de verhalen van vroeger en nu. Over armoede, verpaupering, misdaad en straf. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een heel eigen en uniek karakter. Zeker een bezoekje waard.

Dag 5 – Drenthe is prachtig! De gezellige brinkdorpjes, fantastische Nationale Parken en natuurgebieden zoals het Drents-Friese Wold, Fochteloërveen, Dwingelderveld en uiteraard de hunebedden op het Holtingerveld. De oer provincie is hier, in het hart van de Koloniën van Weldadigheid, op haar mooist. Vanuit Frederiksoord is er veel te zien en te beleven.

Nog niet uitgekeken?
Verleng uw verblijf met een paar extra dagen. Wij informeren u graag!

PRIJZEN

  • € 652,50 per persoon in de maanden: november en december 2023 en januari en februari 2024
  • € 662,50 per persoon in de maanden: maart, april en oktober 2024
  • € 672,50 per persoon in de maanden: mei, juni, juli, augustus en september 2024

 Bijzonderheden
* Prijs is op basis van twee personen in een 2 persoonskamer.
* Prijs is op basis van beschikbaarheid.
 

Gezellig uitje
Langer verblijf
Groepsuitje
Translate »