Hotel in uniek Werelderfgoedgebied

Welkom in Hotel Frederiksoord.

 

Frederiksoord is één van de zeven Koloniën van Weldadigheid. Overnacht in ons hotel als je centraal in dit Unesco Werelderfgoed wilt verblijven!

Johannes van de Bosch | Koloniën van Weldadigheid | Hotel Frederiksoord

De Koloniën van Weldadigheid

Welkom in Frederiksoord, in de Koloniën van Weldadigheid, een uniek decor waarin natuur en cultuur elkaar raken. Hier richtte Generaal Johannes van den Bosch 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid op. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed in het gebied nog te zien. Sinds 2021 staan de Koloniën bovendien op de UNESCO Werelderfgoed-lijst. 

 

Huis Westerbeek Frederiksoord | Koloniën van Weldadigheid

Natuur & cultuur in- en rond de Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën zijn van Weldadigheid zijn omringd door drie schitterende Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Bovendien zijn er prachtige musea te vinden. Neem bijvoorbeeld het Gevangenismuseum en Museum de Proefkolonie 

Aekingerzand | Dichtbij Koloniën van Weldadigheid | Hotel Frederiksoord
Drents-Friese Wold | Bij Koloniën van Weldadigheid | Hotel Frederiksoord

Heerlijk slapen in Hotel Frederiksoord in de Koloniën van Weldadigheid

In het charme-hotel Frederiksoord kunt u in een sfeervolle ambiance heerlijk vakantie vieren en even tot rust komen in een fantastische omgeving. Het heerlijke eten in De Gasterij maken uw verblijf compleet. Het logement stamt uit de 18e eeuw en is geheel teruggebracht in haar originele staat. U kunt betaalbaar overnachten in een luxe en weldadige sfeer.

De comfortabele hotelkamers voldoen aan alle eisen van deze tijd. Opvallend zijn de hoge plafonds die een ruimtelijk gevoel geven. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

 

Hotel Frederiksoord | Koloniën van Weldadigheid

Logement Frederiksoord is de uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie

In de prachtige omgeving is van alles te beleven en te doen. Cultuur, natuur, rust en ruimte komen hier samen. Na een heerlijke fietstocht of stevige wandeling komt u tot rust bij de open haard of op ons ruime terras. Houd uw camera in de aanslag, aan het begin van de avond treft u misschien nog een ree of een eekhoorn langs de bosrand van ‘t Sterrebos aan.

De dag goed beginnen en genieten..

U begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Dit is met zorg bereid met verschillende streekproducten en verse lekkernijen. Zo kunt u kennismaken met de echte Koloniekaas en verwennen wij u graag met een heerlijk gebakken of gekookt eitje. Zittend aan uw ontbijttafel kijkt u uit op de tuin en ’t Sterrebos waar de vogels u naar hartenlust toefluiten. Een weldadige start van de dag. Zo bent u helemaal klaar om vanuit het hotel de Koloniën te ontdekken.

Openingstijden

Bekijk hier onze actuele openingstijden.

Heeft u vragen?

Onze nieuwsbriefTranslate »