Genoeg te beleven

Geniet van cultuur en natuur of ga een actieve dag op pad

Genoeg te beleven

Geniet van cultuur en natuur of ga een actieve dag op pad

Ontdek de omgeving

Logement & Gasterij Frederiksoord ligt in het hart van de Maatschappij van Weldadigheid. U kunt hier cultuur en natuur proeven maar ook actief bezig zijn. Op nog geen steenworp afstand liggen de drie Nationale Parken. U zult zich zeker niet vervelen.

Nationale parken

Breng een bezoek aan de Nationale Parken in de directe omgeving. U kunt grenzeloos genieten in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit park is meer dan bos alleen. U kunt hier dwalen van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden kunt u varen en is het heerlijk fietsen. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van rust en ruimte. Ook het Hollands-Venentië van het noorden; Giethoorn mag u niet missen. Beleef de grote, stille en natte heide van Drenthe in het Nationaal Park Dwingelderveld. Wandelend of op de fiets, u kunt hier heerlijk verdwalen.

Koloniën van Weldadigheid

Het is 1818. Johannes van den Bosch en zijn Maatschappij van Weldadigheid willen paupers in Nederland perspectief op een beter bestaan bieden. De Maatschappij sticht daarom landbouwkoloniën. De eerste heet Frederiksoord en al snel volgen Willemsoord en Wilhelminaoord. Uit het hele land wordt een groot aantal paupers naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid opgezonden. Op 1 mei opent het nieuwe museum ‘De Proefkolonie’ haar deuren in het hart van Frederiksoord. Op deze historische plek treedt u in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaart u hun onvergetelijke verhaal in een unieke multimediale tijdreis.

Op Paupervisite

Ga op Audiotour en beleef samen met Generaal Johannes van den Bosch en de broers Dirk en Hans hoe het 200 jaar geleden was in Willemsoord en omgeving. De acteurs van het ‘Pauperparadijs’ leiden je door de bijzondere geschiedenis van dit unieke gebied. Of ga Virtueel terug in de tijd! In Eetcafé De Steen in Willemsoord gaat u terug naar het jaar 1825. In een acht minuten durende Virtual Reality belevenis komt u als pauper aan in Kolonie III. Hier wordt u ontvangen door Generaal Johannes van den Bosch die u wegwijs maakt in het dagelijkse leven in ‘zijn’ Kolonie. Het voelt alsof u zelf die pauper bent.

Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

Geniet van kunst, cultuur en natuur! Dit KunstRondje van 49 km kunt u zowel op de fiets als met de auto volgen en brengt u bij meer dan tien unieke locaties in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. U kunt op deze bijzondere plaatsen kunst van ‘Expositie Beeldschoon’ bewonderen. Elk kunstwerk is met zorg uitgezocht en komt op deze locatie goed tot zijn recht. Bij het kunstwerk vindt u uitgebreide informatie over de kunstenaar en zijn of haar verhaal over het werk. Wij verwelkomen u graag met een kop koffie met iets lekkers of een heerlijke lunch. In onze tuin kunt u meteen de eerste kunstwerken bekijken en van daaruit verder het gebied verkennen. 

Translate »